Nederlandse atletiektop te bewonderen in Utrecht

Atletiek Redactie

Op donderdag 21 juni tot en met zondag 24 juni vinden de ASICS Nederlandse Kampioenschappen Atletiek plaats in Utrecht. Met dit jaar wederom een spectaculair city event! Het polsstokhoogspringen vindt donderdag 21 juni plaats op het Domplein, hartje Utrecht. Atletiekbaan Maarschalkerweerd is van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juni het decor van de overige disciplines.

Donderdag: vliegen onder de Domtoren

De polsstok arena op het Domplein, met een polsstokaanloop midden onder de Domtoren, wordt een spektakel voor zowel de atleten als publiek. Beide Nederlands Recordhouders, Femke Pluim en Menno Vloon, komen ook dit jaar naar Utrecht om op het Domplein te zweven. Om 15:50 uur opent burgemeester Jan van Zanen het Nederlands Kampioenschap vanaf het Domplein.

De Nederlandse Kampioenschappen Atletiek kenmerken zich door de spannende finaleblokken die op Maarschalkerweerd plaatsvinden. Dat houdt in: drie dagen lang een spectaculair blok gevuld met Nederlandse topatleten in actie.

 

Vrijdag: Dafne Schippers loopt de 100 meter op ‘eigen bodem’

Het finaleblok van de vrijdag opent om 17:45 uur met de 5.000 meter waarop onder andere Sifan Hassan, Susan Krumins, Maureen Koster en Jip Vastenburg staan ingeschreven. De steeple chase staat op het programma met de zusjes Bakker en bij de mannen staat Noah Schutte aan de start.

De 100 meter, ook wel bekend als het koningsnummer, is de afsluiter van de vrijdagavond om 20:40 uur. Churandy Martina neemt het op tegen onder andere Hensley Paulina, Solomon Bockarie, Taymir Burnet en Christopher Garia, de grote verrassing op de NK indoor. Bij de vrouwen is de inschrijving van Dafne Schippers een prachtig uithangbord. Schippers komt in actie tegen onder andere Jamile Samuel, Naomi Sedney en Marije van Hunenstijn.

 

Zaterdag: Rutger Smith gaat voor EK Berlijn limiet

Op zaterdag staan de finales gepland tussen 15:30 uur en 18:30 uur. Rutger Smith is terug en heeft nog één doel: de EK Atletiek in Berlijn bereiken op zijn onderdeel discuswerpen. Bij de dames zijn zowel AA Drink Talent Jorinde van Klinken en Corinne Nugter te zien; beide dames hebben de EK limiet voor Berlijn al op zak.

Meerkampster Anouk Vetter komt in actie op het onderdeel hoogspringen en bij het verspringen strijden Fabian Florant en Ignisious Gaisah om het eremetaal. De zaterdagavond wordt afgesloten met de 1500 meter met onder andere Richard Douma, Vincent Hazeleger en Mike Foppen.

 

Zondag: sprintkanon Churandy Martina in actie op Maarschalkerweerd

Zondag 14:00 uur starten Churandy Martina, Hensley Paulina en Solomon Bockarie op de 200 meter finales. Vervolgd door de horden finales met onder andere Nadine Visser, Eefje Boons en bij de mannen Koen Smet. Ook de technische nummers ontbreken niet met zowel Melissa Boekelman en AA Drink Talent Jorinde van Klinken op het onderdeel kogelstoten alsook hoogspringer Douwe Amels.

De vrouwentop op de 1500 meter is deze middag te aanschouwen; met Sifan Hassan, Maureen Koster en Sanne Wolters-Verstegen belooft dit een mooie strijd om de titel. De vrouwen lopen hun 200 meter met onder andere Tessa van Schagen, Jamile Samuel en Naomi Sedney. De zondagavond wordt om 16:50 uur afgesloten met de 400 meter onder andere met boegbeelden Liemarvin Bonevacia en Terrence Agard.

 

* Tijden zijn onder voorbehoud: kijk op www.nkatletiek.nl voor het definitieve tijdschema