Nederlandse tennistop komt langs bij Utrechtse tennisclubs

Tennis Redactie

Net als de meeste profsporters zitten ook de professionele tennissers op dit moment werkloos thuis. Nederlands nummer één bij de mannen, Robin Haase, grijpt deze gedwongen pauze aan om in actie te komen voor een gezonder Nederland. Op zijn initiatief zet onder meer de complete Nederlandse tennistop zich de komende weken samen met honderden tennisverenigingen in voor de breedtesport. ’s Werelds beste rolstoeltennisster Diede de Groot uit Oudewater heeft haar medewerking ook toegezegd.

Met de actie “Balletje slaan?” nodigen ze mensen uit op de tennisbaan en stimuleren ze hen meer te bewegen.

Andere topsporters zijn onder meer de nummer 7 van de wereld Kiki Bertens, het voltallige Nederlands Davis Cup-team en oud-Wimbledonwinnaar Richard Krajicek. Om zoveel mogelijk niet-tennissers te bereiken, krijgt de actie ook steun van prominenten als Jan Kooijman, Erik Scherder, Peter Heerschop en Ronald de Boer. Allemaal zien ze het maatschappelijk belang in van genoeg bewegen. De Utrechtse clubs die binnen de stadsgrenzen bezocht zullen worden zijn UTV Krommerijn, Zwaluwen Utrecht, LTC Vleuten-De Meern, Attila, PVDV, Kampong tennis, Oudenrijn, Iduna en Rhijnauwen.

 

Balletje slaan?

Nu buiten sporten en dus ook tennissen weer mag, heeft Haase een campagne opgezet om Nederlanders in deze tijd, waarin iedereen veel thuis zit of heeft gezeten, in beweging te krijgen. Wat drie weken geleden begon als een losse gedachte, is uitgegroeid tot een landelijke actie genaamd ‘Balletje slaan?’. De Nederlandse tennisgemeenschap nodigt hierbij alle niet-tennissers uit om de baan op te gaan. Haase: ‘Bewegen is van levensbelang voor lichaam en geest. Met deze campagne gaan wij als tennisgemeenschap actief aan de slag om dat te stimuleren.’

Iedereen is welkom, zowel jeugd als senioren. Van topfitte sporters die eens wat anders willen tot de beginnende sportschoolbezoeker die door coronamaatregelen zijn klasjes mist. Mensen kunnen zich alleen of samen aanmelden. Deelname is geheel vrijblijvend en gratis.

Deze landelijke campagne is een initiatief van Wij Zijn Tennis en wordt gesteund door een steeds groter groeiend netwerk van tennissers in Nederland en supporters die helpen zoveel mogelijk mensen te bereiken met deze boodschap. De actie wordt ondersteund door de KNLTB en is opgezet in samenwerking met tennisverenigingen in Nederland.