Nederlandse titels voor RG Center Eleganza

Dans/Acrobatiek/Ballet Redactie

Afgelopen weekend vonden in het Rotterdamse Ahoy de Nederlandse kampioenschappen Ritmische Gymnastiek plaats als onderdeel van het NK Turnen. Het werd een zeer succesvol weekend voor het Utrechtse RG Center Eleganza aangezien meerdere van hun gymnasten Nederlands kampioen werden.

Zaterdag was het de beurt voor de individuele gymnastes. Utrechtse Iza van de Burgt werd Nederlands kampioen bij de benjamins met een oefening met bal, zonder overig materiaal, hield ze de concurrentie op grote achterstand. Victoria Visotskaya werd in deze categorie derde. Bij de junioren deed Maria Spyroglou een knots, bal, lint en hoepeloefening en hiervoor kreeg ze het brons omgehangen, wat een hele prestatie is aangezien zij een eerste jaars in deze leeftijdscategorie is.

Zondag 24 juni kwamen de junioren en de benjamin groep van Eleganza in actie. De junioren mochten hun opwachting maken in het grote sportpaleis wat best wat extra spanning met zich mee bracht. Met een goed uitgevoerde hoepeloefening werden Julia van Gils, Minh-Hue Tran, Elise Jaurequi, Tessa Gabriel en Maria Spyroglou Nederlands kampioen. De benjamins lieten een foutloze oefening zonder materiaal zien, Anne Werner, Iza van de Burgt, Victoria en Annamaria Visotskaya werden hiermee ook Nederlands kampioen.