Nederlandse waterpolospelers met ruime cijfers langs Litouwen

Waterpolo Redactie

In het Utrechtse Krommerijn zwembad werd vanavond de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK waterpolo gespeeld. De Nederlandse de equipe van bondscoach Harry van der Meer versloeg het team uit Litouwen met 21-4. Na een sterke openingsperiode (6-2) is de overwinning niet in gevaar geweest.

Via de bond liet Van der Meer weten tevreden te zijn. ‘Het zat er vooraf natuurlijk al in. Maar we hebben een eerste stap gezet. Het was zaak om de jongens scherp te krijgen zodat iedereen zijn taken blijft uitvoeren, anders wordt het een slordige wedstrijd. Dat hebben ze goed gedaan.’

Periodestanden: 6-2, 3-0, 8-2, 4-0

 

OKT

Vooraf liet Van der Meer al weten: ‘We willen ons voor het eerst sinds twintig jaar weer eens voor de Olympische Spelen plaatsen en richten ons vooral op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT), dat eind maart in Rotterdam wordt gespeeld. In de aanloop daar naartoe mikken we ook op een goed resultaat op het EK in januari in Budapest. Om daar aan de start te verschijnen, moeten we ons echter eerst nog zien te plaatsen door in Utrecht af te rekenen met Litouwen en Turkije. Op papier moet dat lukken, maar we moeten het natuurlijk eerst nog wel doen. We zullen geen van beide ploegen onderschatten en gaan ons zo goed mogelijk voorbereiden op deze twee duels.’

Het Nederlandse mannen waterpolo team bestaat naast UZSC speler Pascal Janssen, die in eigen bad speelde, uit: Eelco Wagenaar (Polar Bears, keeper), Jesse Nispeling (Enfants de Neptune Tourcoing, Frankrijk), Jorn Muller (Douai, Frankrijk),  Robin Lindhout (SC Quinto, Italië), Bilal Gbadamassi (Partizan Belgrado, Servië), Thomas Lucas (ZV De Zaan), Sam van den Burg (CN Barcelona, Spanje), Kjeld Veenhuis (Widex GZC Donk), Lars Gottemaker (Het Ravijn), Guus van IJperen (Widex GZC Donk), Jesse Koopman (Enfants de Neptune Tourcoing, Frankrijk), Milos Filipovic (SVH) en Jelto Spijker (Widex GZC Donk, keeper).

 

Kwalificatie

Morgen speelt Turkije tegen Litouwen in het Krommerijn zwembad en zondag speelt het Nederlandse team om 12.45 hun tweede wedstrijd tegen Turkije. De beste twee van de driekamp plaatsen zich voor het EK, dat van 12 tot en met 26 januari 2020 in Boedapest plaatsvindt.

Tickets voor de wedstrijd tegen Turkije zijn te krijgen via www.knzb.nl/tickets en kosten EUR 7,50. De wedstrijd Litouwen-Turkije is gratis te bezoeken.