Nick Venema is het scoren nog niet verleerd

Voetbal Hans van Echtelt

Nick Venema heeft met twee treffers in de uitwedstrijd tegen Dordrecht bewezen dat hij het scoren nog niet is verleerd. De spits van Jong FC Utrecht, na een verhuurperiode bij Almere en NAC weer teruggekeerd in Galgenwaard, had zelfs een derde treffer op zijn schoen maar die miste hij. Dat gebeurde in de 24e minuut toen Venema de bal voor het inleggen had na een voorzet van Sanches Fernandez maar faalde.

In dezelfde minuut scoorde de thuisclub via Stijn Meijer wel na een misverstand in de FC-defensie waarbij ook doelman Fabian de Keijzer niet vrijuit ging. Vlak voor rust maakte Seydine N’Diaye koppend de 2-1 voor Dordrecht en weer zag De Keijzer niet goed uit. Maar in de tweede helft was Venema er als de kippen bij toen Dordrecht-doelman Liam Bossin een schot van Oussama Alou niet goed verwerkte. Door deze 2-2 kwam Jong Utrecht op twee punten uit twee duels en wacht FC-trainer Darije Kalezic dus nog op de eerste winstpartij.

Voormalig topscorer van Jong FC Utrecht Jeredy Hilterman heeft via twee treffers tegen ADO Den Haag zijn nieuwe club Emmen aan de eerste overwinning van het nieuwe seizoen geholpen.