Nicole van Sloten erelid Vreeswijk

Voetbal Redactie

Waarnemend voorzitter Michel van den Hoven van VSV Vreeswijk heeft maandagavond 13 november tijdens de Algemene Ledenvergadering Nicole van Sloten tot erelid van de vereniging benoemd. Ze ontvangt het erelidmaatschap vanwege haar vele, langdurige en aanhoudend gedreven vrijwillige inspanningen voor ’haar’ Vreeswijk, in zowel bestuurlijke als tal van uitvoerende functies.

Van Sloten treedt hiermee in de voetsporen van haar vader en clubicoon Ries van Dijk die dit jaar op 81-jarige leeftijd overleed.

Van Sloten is sinds 1 december 1977 lid van Vreeswijk. Naast een actieve voetbalcarrière bij de vrouwen is ze sinds lange tijd coördinator van de kantine. Het clubhuis is haar domein: coördinatie en inzet van personeel, bevoorrading maar ook het regelen van feesten en partijen. Daarnaast is ze lid van het hoofdbestuur en tevens, sinds een aantal jaren, actief als leidster. Sinds kort is ze, samen met Frans Schultz, teammanager bij eerste mannenelftal.

 

Vrijwilliger van het jaar

Tijdens dezelfde Algemene Ledenvergadering werd Frans Schultz uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Schultz heeft zich de afgelopen jaren met veel enthousiasme ingezet voor de vereniging. In relatief korte tijd heeft hij zich ontwikkeld tot een vrijwillige allrounder.

Zo haalde hij als leider en verzorger bij het eerste vrouwenteam het afgelopen seizoen zowel het kampioenschap in de Vierde Klasse als ook de KNVB-beker binnen. Sinds dit seizoen is Schultz ook actief als teammanager bij het eerste mannenteam  en is hij leider bij vrouwen 2. Geen wonder dat de Thea van der Kaaij Vrijwilligersprijs 2017 hem ten deel valt.