Nieuw parcours Utrecht Science Park marathon 2019

Atletiek Redactie

Op zondag 12 mei 2019 zal de 38e editie van de vernieuwde Utrecht Marathon plaatsvinden. Tijdens voorgaande edities bestond het parcours van de Marathon uit twee ronden. In 2019 zal het parcours uit een volle ronde bestaan die de verschillende oude- en nieuwe stadsdelen van Utrecht aan elkaar zal verbinden.

De marathon doet parken, nieuwe stadsdelen als Leidsche Rijn en de oude binnenstad van Utrecht aan. Ook de parcoursen op de halve marathon (21,1 km), kwart marathon (10,55 km) en ‘mini marathon’ (± 1.5 km) zijn volledig vernieuwd. De afstanden voor jong en oud brengen de lopers langs de highlights van de stad. Het Utrecht Science Park blijft voor alle afstanden de start- en finish plaats.

Een kwart of een halve marathon lopen in teams van maximaal vijf personen dat kan met de Business Run competitie. Speciaal voor studenten is er deze jaargang een Student Run waarbij zij de onderlinge strijd met elkaar aangaan. Daarnaast biedt de Utrecht Marathon een Hospital Run aan. De Hospital Run biedt collega’s van het ziekenhuis de kans om een sportieve prestatie neer te zetten.

De inschrijving is geopend op https://www.utrechtmarathon.com/deelnemen/