Nieuw seizoen handbal eredivisie dit weekend van start

Handbal Redactie

Het handbal eredivisie seizoen begint dit weekend, morgen starten de (vrijwillig) gedegradeerde mannen van Handbal Houten en de gepromoveerde vrouwen van Fortissimo aan een nieuw avontuur in deze klasse. Fortissimo speelt om 20.00 uur tegen JuRo Unirek/VZV uit ‘t Veld in de Kop van Noord-Holland, Houten start een uurtje later met hun eerste wedstrijd op het tweede mannen handbal niveau van Nederland tegen KRAS/Volendam 2.

Ondanks de nagenoeg nieuwe selectie van Houten maken zij toch kans op een kampioenschap van de eredivisie aan het eind van het seizoen. Met de nieuwe aanwinsten hoeven ze niet onder te doen voor de andere clubs in de eredivisie. Een mogelijke promotie naar de BENE League zit er evenwel niet in; de Houtenaren mogen na hun zelf gekozen vertrek uit de internationale league pas na het seizoen 2022/2023 weer promoveren naar het hoogste handbalniveau.

Speler Vivianne Hofman (27) liet eerder aan Handbal Inside weten te verwachten dat Fortissimo dit seizoen moet knokken tegen degradatie uit de eredivisie, maar ziet in die strijd kansen voor de Utrechtse hoofdmacht. ‘Individueel zijn we niet de sterksten, maar we weten wel wat we aan elkaar hebben. Ik denk dat we tegen de teams uit de onderste regionen een kans hebben op punten.’