Nieuwe 3×3 basketball competities na zomer van start

Basketball Redactie

Aangezien er veel vraag naar is, organiseert de Nederlandse Basketball Bond NBB na de zomer nieuwe 3x3 competities. Deze zullen in toernooivorm gespeeld worden, waarvan de speeldata buiten de reguliere competitieweekenden om gaan. Bij 3x3 basketball wordt er door twee teams van drie spelers tegen elkaar gespeeld en de wedstrijden spelen zich af op een half basketbalveld met één basket. Het is gunstig voor verenigingen die geen volledig team op de been krijgen en recreanten die competitief willen spelen.

Door het seizoen 2020 – 2021 heen zullen er zes toernooidagen zijn, te weten 17 oktober 2020, 27 en/of 29 november 2020, 2 januari, 20 februari, 3 april en 24 april 2021. Deze dagen vallen buiten de reguliere speelweekenden, zodat de competities elkaar niet in de weg zitten. De competitie wordt voor zowel mannen als vrouwen onderverdeeld in de leeftijdscategorieën U13, U15, U18, U23 en 23+. Iedere speler dient een FIBA 3×3-account te hebben (gratis), maar hoeft geen lid te zijn van een basketbalvereniging.

Teams bestaan uit vier tot zes personen, maar op een toernooidag mogen maar vier basketballers ingezet worden. Deze teams kunnen zich tot 1 juni opgeven via de eigen basketbalvereniging of, wanneer de teamleden geen lid van een vereniging zijn, rechtstreeks bij de Nederlandse Basketball Bond.