Nieuwe coach SCHC voor seizoen 2021/2022

Hockey Redactie

Aan het begin van het seizoen 2021/2022 zal Gilles van Hesteren Mariek Dijkstra opvolgen als coach van het eerste mannenteam van hockeyclub SCHC uit Bilthoven. De club laat weten dat Van Hesteren onder meer bijdroeg aan het kampioenschap van het Amsterdamse AHBC en recent nog resultaten boekte met KHC Dragons D1/H1 in Brasschaat. Bij laatstgenoemde club is hij momenteel verantwoordelijk voor de gehele jeugdlijn en als hoofdcoach bij H1 hoopt hij dit seizoen op de Belgische titel. Dijkstra vertrekt naar het eerste vrouwenteam van Den Bosch.

Na vijf jaar in België te hebben gewerkt zocht Van Hesteren naar een club dichter bij huis en vond deze in Bilthoven. ‘Wij zijn zeer verheugd met de komst van Gilles’, aldus Leonard Posthumus Meyjes bestuurslid Tophockey op de site van de club. ‘De hockeyfilosofie van Gilles sluit goed aan bij de ambitie van de club en de wensen van de spelersgroep. Tevens zochten wij naar een duurzame, lange termijn oplossing met behoud van onze eigen identiteit. Daarbij denken wij dat we met zijn aanstelling, in samenwerking met de overige stafleden, de ingeslagen weg met Marieke een uitstekend vervolg te kunnen geven.’
Het vertrek van Dijkstra kwam niet geheel als verrassing bij de Bilthovenaren, ‘Marieke is uiterst professioneel en gepassioneerd en wil daarnaast graag, zoals ook tijdens haar tijd als speelster, het maximale uit haarzelf halen. Als Den Bosch D1 dan voorbij komt kan je haar alleen maar motiveren om een dergelijke stap te zetten. Ik ben trots dat ze via ons deze weg bewandeld en kijk terug op een prettige, open samenwerking en wens haar alle goeds’.
Hoewel SCHC graag nog een vervolg zou geven aan de competitie is men in Bilthoven ook realistisch. ‘Het hervatten van de competitie is hoogst onwaarschijnlijk, zo met de recente aankondigingen waarbij de huidige maatregelen zijn verlengd tot minimaal 20 april. Ik vind het knap hoe de jongens nog positief, gemotiveerd en gedreven blijven trainen in de huidige tijd. Aan de andere kant als het blijft zoals het nu is en we straks hoofdklasse spelen moeten de spelers er nadrukkelijk een schep bovenop doen’.