Nieuwe trainer Handbal Utrecht

Handbal Redactie

Ronald van de Kamp zal dit seizoen de Heren A van Handbal Utrecht gaan trainen en coachen. Na vele jaren werkzaam te zijn geweest bij diverse (ere)divisieteams, nationale jeugdteams, handbalscholen en de handbalacademie is hij deze week aan de slag gegaan bij het samenwerkingsverband van de Utrechtse handbalverenigingen. De Vleutenaar heeft zin in de nieuwe uitdaging: ‘Samen de krachten bundelen om het handbal in de regio te laten groeien dat is echt een mooi initiatief van Handbal Utrecht en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen’.

Lenneke Degenaar is namens Handbal Utrecht blij met de komst van Van de Kamp: ‘We kennen Ronald als een goede en zeer gedreven trainer. Er stroomt handbalbloed door zijn aderen en met zijn kennis, kunde, passie en Utrechtse achtergrond is dit een fantastische match! Afgelopen seizoen hebben we de jongens van Handbal Utrecht zien groeien en met Ronald op de groep kunnen we echt nog een stap maken.’

Van de Kamp : ‘Het lijkt wel een beetje alsof de cirkel rond is. Ik ben ooit vanwege een blessure gestopt met handbal en begonnen als trainer. Ik trainde toen een team van Utrechtse talenten, daar zijn we destijds kampioen van Nederland mee geworden. En nu sta ik hier opnieuw voor een groep met Utrechtse jongens, het is een uitdaging maar ik heb er echt heel veel zin in.’

‘Mijn eerste indruk over de groep?,’ vervolgt hij zijn gesprek. ‘Het is een grote groep met ook uiteraard niveauverschil daarin, maar ik zie ook potentie en enthousiasme. De jongens doen hun best en ik ga mijn best doen om hen persoonlijk beter te maken en om hen ook als team beter te laten spelen. Uiteindelijk moeten zij zeker ook door kunnen stromen van de jeugddivisie naar de senioren. Ik zal er als trainer flink bovenop zitten, ik verlang dat er hard getraind wordt maar houd ook wel van een dolletje op zijn tijd.’ Het harde trainen, de intensiteit en de passie is direct zichtbaar tijdens de eerste training die, hoe kan het ook anders, met een luid Uuuuuuuuuuutrecht! wordt afgerond.

Komend weekend is Handbal Utrecht onder leiding van Van de Kamp actief op het Wim de Bakker-toernooi in Kwintsheul. Zaterdag 10 september begint de competitie met een uitwedstrijd tegen WHC-Hercules.