Nieuwe opzet wedstrijdkalender polsstokverspringen

Polsstokverspringen Redactie

Het bestuur van de Polsstokbond Holland (PBH) heeft de nieuwe wedstrijdkalender gepubliceerd. Opvallend is dat er is gekozen voor een nieuwe stijl. Er is gekozen voor minder wedstrijden gedurende het seizoen. Op deze manier is er voor springers meer tijd om te trainen en voor het publiek en de pers zal er meer aandacht zijn voor de wedstrijden. Daarnaast zullen de wedstrijden korter worden.

De sport die met name in de zuidwest hoek van de provincie Utrecht en in Friesland op hoog niveau wordt beoefend, kende eerder een zeer volle agenda. Nagenoeg wekelijks stond een wedstrijd om een bokaal op de planning.

Het idee van de nieuwe stijl werd geopperd op de brainstormdag van de Polsstokbond Holland. Het doel van deze dag in oktober was de ontwikkeling van de sport te bespreken. Vervolgens is er nagedacht over de uitwerking en is er dus een nieuwe kalender ontwikkeld. Hierbij is er ook ruimte gekomen voor een derde klasse. Naast de eerste en tweede klasse komt er dus een derde wedstrijdgroep bij. Deze zal voornamelijk dienen voor de jongste talenten. De eerste klasse wedstrijden vinden voornamelijk plaats op de zaterdagen. Eens in de drie weken is er een eerste klasse wedstrijd op woensdag.

Op 14 mei worden de eerste wedstrijden in Linschoten georganiseerd.  Het eerste hoogtepunt van het seizoen vindt plaats op 2 juli, wanneer er wordt gesprongen om de Tweekamp Holland-Friesland. De Nationale Fierljep Manifestatie zal op 6 augustus gesprongen worden en het Hollands Kampioenschap op 20 augustus in Polsbroekerdam. Het seizoen zal vervolgens afgesloten worden met het Nederlands Kampioenschap. Hier zal op 3 september om worden gestreden in Linschoten.

Voor het complete overzicht van de wedstrijden, zie www.pbholland.com