Nieuwe organisator voor Utrecht Science Park marathon

Atletiek Redactie

De organisatie van de Utrecht Science Park Marathon is vanaf editie 2019 in handen van Golazo Sports Nederland, het Nederlandse sportmarketingbedrijf dat onder andere verantwoordelijk is voor de NN Marathon Rotterdam, Singelloop Utrecht, NN CPC Loop Den Haag, Classico Boretti, NK Wielrennen en KlimClassic.

In een toelichting stelt Arjen de Ruyter, eigenaar van 20Knots die de organisatie van de Utrecht Science Park Marathon in handen had: ‘20Knots is trots op de samenwerking met sponsors, partners, gemeenten, instellingen, goede doelen, leveranciers en vrijwilligers. Iedereen die een bijdrage heeft geleverd wil ik danken voor de samenwerking. In Utrecht steeg de waardering van de lopers jaarlijks en waren we op weg naar een 8. Dit ondanks de zeer beperkte middelen die we beschikbaar hadden voor beide evenementen. Voor buitenstaanders klinkt het onwaarschijnlijk maar we waren meer dan fulltime bezig met deze twee evenementen en side events ter promotie van de evenementen. En nog kwamen we tijd tekort. Er waren genoeg plannen, ideeën en uitdagingen, maar je moet wel tijd hebben om de middelen te krijgen dit te realiseren.’

Nieuwe organisator

Golazo Sports Nederland: ‘We hebben de stad leren kennen als vitale stad, steeds meer Utrechters gaan sporten en bewegen. We zijn dan ook trots om de Utrecht Science Park Marathon hieraan toe te kunnen voegen. Er wordt op dit moment gewerkt aan vernieuwde plannen van de Utrecht Science Park Marathon, want de stad Utrecht verdient een groots loopevenement in het voorjaar’, zegt Mario Kadiks, directeur van Golazo Sports Nederland.

Naast de Utrecht Science Park Marathon voegt Golazo Sports Nederland in 2019 ook de Almere City Run toe aan haar evenementenportfolio.

Hoofdsponsor en tevens start- en finishplaats Utrecht Science Park: ‘We zijn positief over de plannen van Golazo Sports Nederland om de Utrecht Science Park Marathon in 2019 te gaan organiseren en gaan verder met hen in overleg over de mogelijkheden om een nieuwe samenwerking met de kennispartners Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en UMC Utrecht en Sportcentrum Olympos aan te gaan. Met Golazo Sports Nederland krijgt de marathon de kans verder uit te groeien. De prachtige route onder de Dom door maakt een mooie verbinding met de stad en regio Utrecht en sluit naadloos aan bij het Utrechtse ‘Healthy Urban Living’, zegt Jan Henk van der Velden, directeur van Stichting Utrecht Science Park.

De volgende editie van de Utrecht Marathon wordt op 12 mei 2019 gelopen.