Nieuwe trainer eerste mannenteam ZPC Amersfoort

Waterpolo Redactie

Gianluca Sattolo wordt met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe hoofdtrainer / -coach van de selectie van Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort. Hij neemt na dit seizoen het stokje over van interim-coach Lars van der Laan. De 33-jarige Italiaan speelde zelf lange tijd als keeper bij verschillende Italiaanse clubs en was de afgelopen vier jaar coach bij De Ham. Na eerst twee jaar de vrouwen onder zijn hoede te hebben genomen, richtte Sattolo zich daarna op de mannen waarmee hij zich voor het eerst in zestien jaar wist te plaatsen voor de play-offs.

Hij is ook actief bij de KNZB waar hij keeperstrainer is van het succesvolle nationale vrouwenteam. ‘Toen bekend werd dat ik zou stoppen bij De Ham, ben ik benaderd door Pieter Klaasse van de Stichting Topsport van ZPC Amersfoort. Het is een mooie club met veel historie in het Nederlandse waterpolo. De functie van keeperstrainer bij de Oranjevrouwen in Zeist is in het komende Olympische jaar goed te combineren met die van hoofdcoach bij de mannen van ZPC Amersfoort. Ik verwacht een goede organisatie en een talentvolle en ervaren ploeg in Amersfoort. Hopelijk komen de verwachte versterkingen, waardoor we weer in de top van de Eredivisie kunnen meedraaien,’ kijkt Sattolo vooruit.

Klaasse is blij dat Sattolo voor Amersfoort kiest. ‘Ondanks de lastige positie waarin wij ons nu bevinden, we vechten nog voor behoud in de Eredivisie, is het goed dat Gianluca de lange termijnvisie met ons deelt en de potentie van de spelersgroep ziet. Dat er een contract voor twee jaar is getekend, spreekt vertrouwen uit van beide kanten. Bovendien gaat hij intensief samenwerken met onze jeugdtrainers en aan de slag met de keepers.’

Van der Laan wordt na zijn interim-periode weer verantwoordelijk voor de technische zaken binnen ZPC Amersfoort.