Nieuwegein Diamonds vs bsc Quick in landsfinale

Honkbal/Softbal Ted Vermeulen

De softbalfinale om het landskampioenschap bij de mannen gaat tussen de Nieuwegein Diamonds en het Amersfoortse bsc Quick. De twee clubs zullen in een regionale best-of-three gaan uitmaken wie zich kampioen van Nederland mag noemen. Quick is titelhouder, maar moest dit seizoen zware concurrentie duchten van de de club uit Nieuwegein, dat de reguliere competitie als koploper wist te beëindigen.

Door dinsdagavond met 3-9 te winnen bij Alcmaria Vitricx verzekerden de Amersfoortse softballers zich van de tweede plaats in de eindrangschikking. Quick staat voor het vierde opeenvolgende jaar in de finale van demannensoftbal fastpitch competitie.

De wedstrijden van dit weekend lijken vooral een clash te worden tussen aanval en verdediging. BSC Quick sloeg in de competitie 142 spelers over de thuisplaat, terwijl Nieuwegein dat 116 keer deed. De cijfers van de verdediging zijn duidelijk in het voordeel van Nieuwegein. Met name de pitching bij de Diamonds is sterk bezet, hetgeen ook blijkt uit de slechts 65 runs, die door de Nieuwegeiners werden geincasseerd. BSC Quick zag 85 keer een opponent over de thuisplaat snellen.

De eerste wedstrijd staat op zaterdag 13 oktober om 14.00 uur gepland op sportpark Dorrestein in Amersfoort. Zondag 14 oktober staat om 12.00 uur de tweede wedstrjd op het programma op de Galecopperzoom in Nieuwegein. Behalen beide teams ieder een overwinning, dat volgt zondag om 15.00 uur onmiddellijk de derde en beslissende partij.