Nieuwegein handbal op drempel eredivisie

Handbal Kort nieuws Ted Vermeulen

Het is een lang seizoen voor het eerste mannenteam van hv Nieuwegein. Na 26 wedstrijden werd de reguliere competitie in de eerste divisie afgesloten met een derde plaats. Deze goede klassering gaf recht op deelname aan een nacompetitie met drie andere teams (6 wedstrijden).

De flow zat er bij de mannen van trainer Rick Louw dermate goed in, dat deze nacompetitie met glans werd gewonnen, dit tot verrassing van velen. Als winnaar van deze nacompetitie mag hv Nieuwegein nu een tweeluik spelen om één plaats in de eredivisie, waar hv Houten zich toch nog vrij moeilijk wist te handhaven.

De tegenstander was lang niet bekend, maar zaterdagavond won HARO Rotterdam, de nummer twaalf van de eredivisie, de tweeluik van Hercules Rijswijk, dat als elfde eindigde op het op een na hoogste handbalniveau van Nederland.

De eerste wedstrijd vindt zondag 28 mei plaats in sporthal Galecop in Nieuwegein. Aanvang 13.00 uur en de return is een week later in Rotterdam. Het zou een enorme boost zijn voor het handbal in de regio Utrecht, wanneer er komend seizoen twee teams in de eredivisie te bewonderen zijn.