Nieuwegein ook gaststad van sportweek 2020

Overig nieuws Redactie

Net als vorig jaar zal Nieuwegein een van de zogenaamde 'host cities' van de nationale sportweek zijn die van 18 tot en met 27 september georganiseerd gaat worden. Het thema 'Sport doet iets met je' zal gehanteerd blijven. Tijdens de sportweek zet Nieuwegein, samen met de andere gaststeden Eindhoven en Emmen, tien dagen lang gezamenlijk met verenigingen en partners de sport in de schijnwerpers. Nieuwegein maakt hiermee werk van goede voornemens voor een gezonder en gelukkiger Nieuwegeinse samenleving.

Afgelopen jaar maakte Nieuwegein haar debuut als host city van de sportweek en dat bleek succesvol. Ruim 250 activiteiten werden georganiseerd, een nationaal beweegrecord capoeira en ouderen werd verbroken, 5000 Nieuwegeiners kwamen in beweging en 110 sportverenigingen, sportaanbieders en partners werden geïnspireerd door de kracht van sport.

Ton Bothoff, bestuurder Verbindion Nieuwegein: ‘We zijn enorm trots dat Nieuwegein ook in 2020 én 2021 host city is voor de Nationale Sportweek. De eerste editie in september 2019 was een groot succes en heeft de Nieuwegeinse inwoner in beweging gebracht. Een evenement wat past in de thema’s vanuit het landelijk sportakkoord. Met de vertaling naar een lokaal sport- en beweegakkoord, zien we dit evenement als een succesvolle bijdrage aan de vitaliteit van de Nieuwegeinse inwoner. Samen met alle organiserende partners maken we het mogelijk.’

Richard Kaper, manager Sportparticipatie bij NOC*NSF: ‘Met de NOC*NSF Nationale Sportweek willen we laten zien dat elke Nederlander elke dag kan sporten. Laten zien dat sport toegankelijk en beschikbaar is in de buurt is een doel waar Nieuwegein ook naar streeft. Dat maakt de combinatie van de NOC*NSF Nationale Sportweek en hostcityschap erg krachtig, dat bewees de gemeente Nieuwegein het afgelopen jaar. We kijken er dan ook naar uit om gezamenlijk de komende twee jaar de drempels om te gaan bewegen verder weg te nemen en het plezier in sport te promoten.’

 

Ambassadeur

Topsporter Diede de Groot, afkomstig uit Oudewater, heeft toegezegd een ambassadeursfunctie voor de nationale sportweek te zullen vervullen: