Nieuwegeinse keepster Van Veenendaal onderscheidend voor Oranje

Kort nieuws Voetbal Redactie Utrechtse Sportkrant

In het Sparta stadion 't Kasteel in Rotterdam wonnen de Oranje vrouwen hun tweede wedstrijd van het EK tegen Denemarken. Daniëlle van de Donk 'regelt' een penalty die in de 20ste minuut benut wordt door Sherida Spitse. Het werd het enige doelpunt van de wedstrijd.

In de eerste wedstrijd tegen Noorwegen wist Utrechtse Shanice van de Sanden onderscheidend te zijn door de eerste goal van het toernooi voor het Nederlandse team te scoren. Ook in deze wedstrijd tegen Denemarken was ze met name in de eerste helft van groot belang voor het Nederlandse team. Vele aanvallen werden via de rechtsvoor opgebouwd.

Tegen Denemarken leunde het Nederlandse elftal echter vooral op een andere inwoner van de provincie: de in Nieuwegein geboren keepster Sari van Veenendaal voorkwam met uitmuntende reddingen meerdere keren dat de Denen konden scoren.

Na deze winst is Nederland nog niet zeker van deelname aan de volgende ronde aangezien de laatste groepswedstrijd tegen België niet verloren mag worden. Nederland zou aanstaande maandag wel genoeg hebben aan een gelijkspel.