Niké Telkamp Nederlands Junior Kampioen langebaan

Zwemmen Redactie

Van 14 tot en met 16 juni werden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven de Nederlandse junioren en jeugd zwemkampioenschappen langebaan 2019 gehouden. De 13-jarige Niké Telkamp uit Maarssen uitkomend voor The Hague/Utrecht Swimming zwom vijfmaal naar het podium, en scherpte ook haar pr's aan.

Op vrijdagochtend stond de 50m schoolslag op het programma, hier zwom Niké naar een tijd van 34.58, goed voor de Nederlandse titel. Uit handen van Ranomi Kromowidjojo kreeg ze de gouden medaille omgehangen.

Op vrijdagavond stond de finale estafette 4x100m vrije slag op het programma, hier wist Niké zich met haar team naar een zilveren medaille te zwemmen. Op zaterdagochtend zwom Niké overtuigend naar een zilveren medaille op de 200m schoolslag. Na een vrije zaterdagmiddag stonden op zondagochtend de series 100m schoolslag op het programma, hier plaatste Niké zich als eerste voor de finale welke zondagavond op het programma stond. In de finale zwom ze naar het zilver.

Tenslotte mocht ze op zondagavond nog aantreden bij de finale estafette 4x100m wisselslag. In een nek aan nek race misten ze net het goud, maar mochten ze zich wel een zilveren medaille laten om hangen.