NK Atletiek in Utrecht, Amersfoort krijgt NK O18 en O20

Atletiek Redactie

De Nederlandse kampioenschappen atletiek kunnen alsnog doorgang krijgen deze nazomer. Op 29 en 30 augustus vindt het NK voor senioren plaats bij de Utrechtse atletiekverenigingen AV Phoenix en U-Track. AV Altis uit Amersfoort heeft de NK onder 18 en onder 20 toegewezen gekregen op 12 en 13 september. De consequenties van de NK's in coronatijd houden onder meer in dat er minder dagen zijn, minder startplekken en geen publiek aanwezig mag zijn.

Op deze manier kunnen de organiserende clubs in de zeer beperkte tijd die nog rest alsnog een NK neerzetten met voldoende vrijwilligers én de 1.5 meter afstand garantie op de accommodatie. Bij meer dan 250 toeschouwers moeten extra regels in acht worden genomen en ziet de organiserende club zich opgezadeld met extra voorschriften en dus extra werkzaamheden. Om straks toch zoveel mogelijk fans te laten meegenieten van Nederlandse topatletiek onderzoekt de Atletiekbond momenteel diverse opties voor bijvoorbeeld een livestream.

De ASICS NK Atletiek voor senioren keren dit jaar dus terug naar Utrecht, naar de atletiekbaan Maarschalkerweerd. De Utrechtse verenigingen AV Phoenix en U-Track reageerden direct enthousiast en laten via de bond weten: ‘Met de ervaring als organisator van de NK’s in 2017 en 2018 nog op het netvlies, achten we het goed neerzetten van dit NK als zeer goed haalbaar; we zijn een geoliede machine. ​Natuurlijk zien wij de uitdaging maar we hebben er alle vertrouwen in dat we dit samen kunnen realiseren. Een feestje voor de Utrechtse atletiek dus.’ aldus Eveline van Tuinen (voorzitter AV Phoenix) en Jaap van der Sijs (voorzitter U-Track).

De junioren kunnen half september terecht in Amersfoort voor het ASICS NK U18 en U20. Gert Koudijs, voorzitter van AV Altis en het LOC, is eveneens verheugd: ‘Mooi dat we dit kunnen doen voor de atleten. Het is voor ons bovendien een mooi opstapje naar volgend jaar; dan vindt het NK junioren eveneens in Amersfoort plaats.’

Het volledige overzicht Nederlandse kampioenschappen atletiek ziet er als volgt uit:

Bron: AtletiekUnie