NK Inlineskaten dit weekend in herkansing

Skating en rolschaatsen Redactie

Op zaterdag 21 augustus organiseert Schaatsvereniging Utrecht samen met de KNSB het Daikin NK Inlineskaten marathon voor senioren mannen. Deze wedstrijd kon vanwege slecht weer niet worden uitgereden tijdens het Nederlands kampioenschap in Rotterdam op 7 augustus. De wedstrijd wordt nu voor de heren nogmaals georganiseerd op de Nedereindse Berg in Utrecht.

Afgelopen zaterdag werd het NK Marathon in de voorlaatste ronde gestaakt, omdat vanwege het onweer de veiligheid van de rijders in het geding was. Het peloton sprintte af, maar er kwam geen uitslag. Na spoedberaad viel het besluit om het NK geheel over te rijden.

Op het parcours aan de Nedereindse Berg kunnen de rijders hun hart ophalen. De baan heeft een lengte van 2200 meter met daarin een venijnige heuvel die dus meerdere malen bedongen moet worden om aan de marathonafstand te komen. Het peloton zal om 18.30 uur van start gaan voor zijn wedstrijd over 42 kilometer. Alleen de senioren die afgelopen zaterdag in Rotterdam aan de wedstrijd deelnamen zijn op 21 augustus startgerechtigd.

Vooralsnog lijkt het mogelijk als publiek aanwezig te zijn bij deze wedstrijd. Een QR-code van een geldig vaccinatiebewijs, een negatieve testbewijs via Testen voor Toegang of recent herstelbewijs is vereist.