N’Ketia Seedo komt honderdste tekort voor plaats in halve finale

Atletiek Redactie

De WK indoor zijn voor N’Ketia Seedo snel voorbij. Al na één race kan de 18-jarige Utrechtse haar koffers pakken voor de terugreis naar huis. In Belgrado kwam ze in haar serie van de 60 meter niet verder dan een tijd van 7,30 seconde, wat een honderdste te traag was voor een plaats in de halve finale. Femke Bol haalde op haar sloffen de halve eindstrijd van de 400 meter. De Amersfoortse is een van de favorieten voor een WK-medaille.

De beste drie in elke heat van de 60 meter kwalificeerden zich rechtstreeks voor de halve finale waar de zes snelste verliezers zich bijvoegden. Seedo werd vijfde in haar serie. Waar ze op het NK een paar weken geleden nog 7,25 had gelopen deed ze het in de Stark Arena vijf honderdsten langzamer met 7,30. Bijna was dat nog genoeg om met de tijd door te gaan. De Deense Ida Kartshoft kon met 7,29 wel juichen.

De Amerikaanse Mikiah Brisco was de snelste in de series met een tijd van 7,03. De serie van Seedo werd gewonnen door de Poolse Eva Swoboda in 7,10.

Femke Bol won later op de ochtend haar serie van de 400 meter. Ze spaarde zich duidelijk, niettemin mocht haar 51,48 er zijn. Ze was daarmee de snelste van alle heats. Ook Lieke Klaver ging door naar de halve finale.