N’Ketia Seedo naar WK indoor in Belgrado

Overig nieuws Roberto Cancian

De Utrechtse atlete N’ketia Seedo komt aankomende week in actie op de 60meter bij het wereldkampioenschap Indoor Atletiek in Belgrado. De Utrechtse sprintster van U-Track kwalificeerde zich vorige maand tijdens een Indoormeeting in Dortmund door een tijd van 7,27 seconde op de klokken te zetten. Daarmee liep ze drie honderdste onder de limiet. Eind februari eiste de 18-jarige Seedo al de Nederlandse Indoor titel voor zich op in Apeldoorn waardoor ze met een goed gevoel richting Servië zal afreizen.

‘Het gaat eigenlijk heel goed. De trainingen lopen lekker en gaan ook goed’, geeft ze ontspannen aan. Over haar verwachtingen voor het komende WK, houdt Seedo zich op de vlakte. ‘Ik heb er vooral heel veel zin in en ga er niet persé met verwachtingen naartoe. Ik wil daar gewoon heen en zo snel mogelijk lopen. Wanneer ik dat doe, dan zie ik wel hoe ver ik kom’, aldus Seedo.

Het wereldkampioenschap Indoor Atletiek vindt plaats van 18 tot en met 20 maart. Ook de Amersfoortse Femke Bol zal in Belgrado aanwezig zijn. Zij komt uit op de 400 meter.