N’Ketia Seedo Nederlands kampioen op 60 meter indoor

Atletiek Redactie

Drie jaar geleden werd N’Ketia Seedo beschouwd als een ruwe diamant. Op 15-jarige leeftijd werd de Utrechtse derde bij de senioren op het NK 60 meter indoor. Achter grote namen als Dafne Schippers en Jamile Samuel. Het jaar daarop veroverde ze zelfs de nationale titel. Een blessure leidde een kwakkelperiode in, maar daar lijkt nu toch echt een einde aan gekomen. In Apeldoorn werd voor de tweede maal Nederlands kampioen op de 60m.

Weliswaar ontbraken Schippers – geen indoorseizoen – en de met corona kampende Samuel, maar de kampioen van vorig jaar Naomi Sedney was er wel bij. Ze werd slechts derde. Seedo nam meteen na de start de leiding en finishte na 7,25 seconde, 0,08 seconde sneller dan nummer twee Demi van den Wildenburg.

Voor de camera van de NOS straalde Seedo weer het zelfvertrouwen uit van twee jaar geleden toen ze haar eerste sprinttitel veroverde. Ze durft weer omhoog te kijken, te denken aan progressie. Tegelijkertijd was ze realistisch op de vraag wat ze straks kan bereiken op de WK indoor, over drie weken in Belgrado. Daarvoor kwalificeerde Seedo zich al eerder met een tijd van 7,27, driehonderste van een seconde onder de limiet van 7,30. In Apeldoorn was de Utrechtse al wat sneller (7,25) en ze denkt dat 7,20 zeker mogelijk moet zijn. ‘Ik hoop onder de 7,20 te kunnen duiken. Geen idee wat ik daar kan. Ik hoop wel door de series te komen en de halve finale te bereiken, maar de finale is denk ik te hoog gegrepen. Ik ben ook nog maar 18.’