Nog 15 clubs uit Utrecht in bekertoernooien

Hockey Redactie

Er zijn nog 13 clubs uit de provincie Utrecht in de race om een ronde verder te komen in de Silver Cup. Opgericht in het seizoen 2017/2018 voor clubs uitkomend in de eerste klasse tot en met de vierde klasse, hebben de Utrechtse clubs het nog niet tot de finale weten te brengen van dit bekertoernooi.

Op het bondsbureau in Utrecht vond de loting plaats voor het bekertoernooi waarmee de wedstrijden voor de vijfde ronde van de Silver Cup voor mannen en vrouwen bekend zijn. De vrouwen spelen hun wedstrijd op vrijdag 20 maart, de mannen komen op vrijdag 27 maart in actie. De wedstrijden starten om 20.30 uur. Het Silver Cup-programma voor de clubs uit de provincie Utrecht is als volgt:

 

Vrouwen

Leusden – EHV

Arnhem – Amersfoort

USHC – Naarden

Nieuwegein – Myra

Weesp – Houten

IJsseloever – AMVJ

Qui Vive – Phoenix

 

Mannen

Apeliotes – Houten

Deventer – Shinty

Amersfoort – USHC

Leusden – Kromhouters

Fletiomare – Bennebroek

Haarlem – Maarssen

 

Gold Cup

Ook vond de loting voor de Gold Cup plaats. In dit toernooi spelen teams uit de hoofd-, promotie en de overgangsklasse en de vier hoogst geëindigde teams van de Silver Cup in het jaar ervoor. Ook hier wisten de Utrechtse clubs nog geen potten te breken. De vrouwen van SCHC uit Bilthoven hebben het dit seizoen tot de kwartfinale geschopt. Op donderdag 12 maart komen ze uit tegen Bloemendaal om de eer voor de provincie Utrecht hoog te houden en wellicht een ronde verder te komen.

De mannen spelen hun kwartfinale op donderdag 5 maart. Ook daar is nog een Utrechtse club te vinden: Schaerweijde neemt het op tegen het Amstelveense Pinoké.