(nog niet) roeiende jeugd uitgenodigd bij De Doorslag Nieuwegein

Roeien Redactie

Uit recent onderzoek van de Nederlandse roeibond KNRB is naar voren gekomen dat het jeugd en juniorenroeien er in Nederland er slecht voorstaat. In 1978 was 20 procent van de roeiers nog 18 jaar of jonger, anno 2020 is dat nog 7 procent. Om een vitale sport met een gezonde leeftijdsopbouw te behouden en om op hoog niveau te blijven presteren is een bloeiende jeugdtak een voorwaarde.

In de KNRB toekomstvisie 2020-2030 is een groeidoelstelling geformuleerd: in 2030 moet het aantal juniorenroeiers naar 15 procent zijn gestegen. Om dit te realiseren wil de bond integraal breedtesportbeleid inzetten op een aantal fronten: uitstroom beperken, een modern en flexibel sportaanbod realiseren, nieuwe initiatieven op roeigebied ontwikkelen en ondersteunen en nieuwe roeigroepen opnemen in de ‘roeifamilie’.

 

De Doorslag

Bij de Nieuwegeinse roeivereniging De Doorslag zijn ze blij dat hun jonge leden na de versoepelde maatregelen rond de coronacrisis weer het water op kunnen. Ook bij deze club kunnen er nog wel wat jeugdleden bij:

Ben je in de leeftijd van 12 tot 18 jaar en wil je ook een sportieve en leuke  uitdaging?
Heb je een zwemdiploma?

Kom eens kijken op zondag 10 mei a.s. van 11:45 tot 13:45 uur
bij de Nieuwegeinse Roeivereniging De Doorslag, Botenloods Utrechthaven 1 in Nieuwegein.

Je krijgt uitleg over de roeisport, mogelijkheden en maak kennis met onze roei jeugdleden.

 

Buddy Challenge

Ook de KNRB probeert jongeren aan zich te binden met allerlei initiatieven. Zo worden jonge roeiers aangespoord een sportieve uitdaging aan te gaan om met een niet roeiende vriend opdrachten te doen. Deze zogenaamde Buddy Challenge gaat op 13 mei van start. Wekelijks krijgen de deelnemers een challenge waar ze punten mee verdienen die in een online juniorenklassement worden bijgehouden. De winnaar van het klassement wint een proeflidmaatschap voor het niet-roeiende maatje. De vereniging met de meeste punten per deelnemend team wint een roeimachine.