Nog werk aan de winkel voor Dafne Schippers na vierde plaats op 200m

Atletiek Redactie

Bij de Golden Spike in het Tsjechische Ostrava is Dafne Schippers als vierde geëindigd op de 200 meter, de Memoriál Jana Slaniny. De Utrechtse kwam als tweede uit de bocht maar moest op het laatste stuk waar normaal gesproken haar kracht ligt, terrein prijsgeven. De tijd van Schippers was 22,91 seconden. Dat was ruim boven die van de 21-jarige winnares. De Amerikaanse Sha Carri Richardsen liet de klok stilstaan bij 22,35.

Tweevoudig wereldkampioen Schippers had met 21,63 de beste persoonlijke tijd achter haar naam, maar die tijd dateert al weer van 2015. Tweede werd Blessing Okagbare uit Nigeria (22.59) en derde de Zwitserse Mujinga Kambundji (22,85). Er is dus nog werk aan de winkel voor Schippers, wil ze over twee maanden op de Olympische Spelen op het podium staan. Verschillende toppers op de dubbele sprint ontbraken in Ostrava.

De Golden Spike maakt deel uit van de Continental Tour Gold en kende een sterk deelnemersveld. Er waren maar liefst twintig disciplines in het programma opgenomen. De Amerikaanse sprinter Fred Kerley won de 100 meter in 9,96.

De 400 meter horden zal met argusogen gevolgd zijn door Femke Bol. De Britse Jessie Knight won het lastige nummer in 54,74 seconden. Ook al is het nog vroeg in het seizoen, daar zal de afwezige Bol niet echt van schrikken. De Amersfoortse liep vorig jaar een nieuw Nederlands record dat bijna een seconde onder die tijd ligt.