Nominaties sportgala Veenendaal 2023 bekend

Sportprijzen Redactie

Nieuw bij de verkiezing is dat de Veenendaalse bevolking ook een stem krijgt. Juryvoorzitter Martijn Kabbes: 'We hebben in dit overzicht één prestatie uitgelicht, maar de meeste atleten hebben een grotere staat van dienst. Die wapenfeiten staan vermeld op de website van Sportservice Veenendaal. Bovendien kunnen inwoners van Veenendaal ook een stem uitbrengen. Ook daarvoor verwijs ik graag naar de website van Sportservice.'

Tijdens het Veenendaal sportgala, op zaterdag 7 januari in de Basiliek, wordt in alle bestaande categorieën de winnaar bekendgemaakt.

 

Sportman, Sportvrouw

Voor Sportman van het jaar zijn Botic van de Zandschulp (22e op tennis wereldranglijst), Jesse de Heer (Europees kampioen obstacle course racing) en Jorik van Egdom (Nederlands kampioen triatlon) genomineerd.

Bij de vrouwen gaan de vier nominaties naar Bo de Groot (Nederlands kampioen survival), Laura Schinkel (met Polar Bears landskampioen en bekerwinnaar waterpolo), Annelies van Dijk (driemaal Nederlands kampioen teamgym) en turnster Marit van Rabenswaay (debuut senior eredivisie NK AHOY).

 

Sportploegen

De sportploegen met een nominatie zijn de dames dubbel van tafeltennisvereniging SKF (3e op Nederlands Kampioenschap), VZC Estafette Zwemmen (1e op NK 4x200m en 4x50m) en VZC Triatlon Mannen (Landskampioen Eredivisie).

Bij de jeugdsportploegen zijn er nominaties voor de korfballers van SKF D1 (2e op NK Zaal, 3e NK Veld), de volleyballers van VCV jongens A (7e plaats op NK-finaledag) en de hockeymeiden van VMHC Meisjes onder 18 (Promotie naar subtopklasse).

 

Talenten

De nominaties voor de sporttalenten gaan bij de meisjes naar turnster Fien Cornelisse (Nederlands kampioen Brug en Vloer), Quinty Klein Gotink (Wereldkampioen Muay Thai) en waterpoloster Silvanne Slot (met Jong Oranje 4e op EJK en 7e op WJK).

Bij de jongens zijn er nominaties voor waterpolodoelman Pepijn Stevens (met Jong Oranje 4e op WJK en 9e op EJK), voetballer Mark Verkuijl (aanvoerder Jong Oranje o17) en karter Mika van de Pavert (3e in Nederlands Kampioenschap).

 

Trainer/coach

In de categorie trainer/coach zijn vier nominaties: Erik de Heer (Survivalteam Hang On), Harry van der Meer (Bondscoach waterpolomannen), Hichem Saïdi (zaalvoetbalteam ZVC), Rob Barel (triatlon- en survivaltrainer).

 

De Veenendaalse sportverenigingen worden door Sportservice Veenendaal uitgenodigd om hun stem uit te brengen. Inwoners van Veenendaal kunnen stemmen op de website van Sportservice Veenendaal. Samen met de stemmen van de jury komt het tot een uitslag, die tijdens het Sportgala wordt bekendgemaakt. De website van Sportservice Veenendaal is bereikbaar op https://sportserviceveenendaal.nl/