Nominaties voor Sportprijs Utrecht 2017 bekend

Overig nieuws Redactie

Wie worden de Utrechtse sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, sportcoach, sportvereniging en sportvrijwilliger van het jaar? Tijdens de jaarlijkse Sportprijs Utrecht op woensdag 14 februari 2018 in de Jaarbeurs Utrecht worden de winnaars bekendgemaakt.

De gemeente Utrecht en de Vereniging Sport Utrecht (VSU) zetten tijdens de Sportprijs de Utrechtse sport, zowel top- als breedtesport, op feestelijke wijze in het zonnetje. Het is hét moment om niet alleen sporters, verenigingen en coaches, maar ook vrijwilligers, familie en vrienden voor hun prestaties te bedanken.

 

Genomineerden Sportprijs Utrecht 2017

Sportman:  

Wilco Kelderman (wielrennen)

Jesse Puts (zwemmen)

Sander de Wijn (hockey)

 

Sportvrouw:  

Inge Janssen (roeien)

Romy Meekers (golf)

Dafne Schippers (atletiek)

 

Sporttalent:  

Jenna Ben Driss (kickboksen)

Keet Oldenbeuving (skateboarden)

Justin van Tergouw (darten)

 

Sportploeg:  

Kampong Heren 1 (hockey)

UZSC Heren 1 (waterpolo)

UZSC Dames 1 (waterpolo)

 

Sportcoach:  

Wilma Boomstra (shorttrack)

Alexander Cox (hockey)

Erik ten Hag (voetbal)

 

Sportvereniging:  

UZSC (waterpolo)

Hellas, U-Track en Phoenix (atletiek)

USWV De Domrenner (wielrennen)

 

Sportvrijwilliger:  

Iris van Maurik (volleybal)

Jan Westerhuis (voetbal)

 

 

Vanaf 10 januari tot en met 7 februari kunnen Utrechters hun stem uitbrengen om mee te bepalen wie in de zeven categorieën gaan winnen. Via www.sportprijs-utrecht.nl/stemmen kan één stem per categorie worden uitgebracht. De jury en het publiek verdelen ieder 100 punten onder de genomineerden. In iedere categorie wint de genomineerde met de meeste punten de Sportprijs Utrecht 2017.

 

Jury

De onafhankelijke jury heeft de verschillende voordrachten en prestaties beoordeeld. De jury Sportprijs Utrecht bestaat uit: Pim van Esschoten (namens de pers/Utrechtse Sportkrant), Bert Kous (namens RTV Utrecht), Marian ter Haar (namens de breedtesport), Hans Spekman (oud-wethouder sport en Utrechtse sportliefhebber) en Niels Kerstholt (oud-shorttracker en Sportman Utrecht 2014 namens de topsport).

 

Prijsuitreiking 14 februari

Op woensdag 14 februari 2018 worden op een feestelijke avond in de Jaarbeurs Utrecht de winnaars gehuldigd in de verschillende categorieën. Ook worden op deze avond de winnaars van de Utrechtse Sportfoto van 2017 bekendgemaakt. De organisatie van de Sportprijs Utrecht is in handen van de VSU (Vereniging Sport Utrecht) in opdracht van de gemeente Utrecht. Zie www.sportutrecht.nl