Nominaties Wiebes en Van Vleuten voor wielerawards

Wielrennen Redactie

Lorena Wiebes is genomineerd voor de titel wielertalent van het jaar. De 20-jarige Mijdrechtse was afgelopen seizoen zeer succesvol met onder meer de nationale titel op de weg. Bij de vrouwen staat Annemiek van Vleuten op de lijst van zes kandidaten. Op 20 november wordt bekendgemaakt naar wie de titels van wielrenner, wielrenster en talent van 2019 gaan.

Lorena Wiebes. Foto: Parkhotel Valkenburg

Dat gebeurt op het jaarlijkse wielergala in Den Bosch. De nominaties zijn gedaan door bijna vijftig wielercoryfeeën van weleer. Opvallend is dat bij de elitemannen de naam van Dylan Groenewegen ontbreekt. Hij boekte de meeste profzeges van alle Nederlandse renners. Topfavoriet is Mathieu van der Poel die zowel in het veld, op de mountainbike als op de weg triomfen vierde. Zijn naaste belager is Bauke Mollema, winnaar van het wielermonument de Ronde van Lombardije. Bij de vrouwen moet Van Vleuten afrekenen met onder meer Marianne Vos, die haar beste seizoen reed sinds jaren en de overwinningen aaneenreeg. Van Vleuten werd wereldkampioen op de weg na een verbluffende solo van ruim 100 kilometer en won verder ook onder meer de Giro Rosa.

Wiebes (Parkhotel Valkenburg) lijkt de meeste concurrentie te ondervinden van veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado en van wegrenner Nils Eekhoff die na een dubieuze jury-beslissing zijn wereldtitel bij de beloften kwijtraakte.