Odijk samen met ’t Goy aan kop

Voetbal Redactie

De spanning in de Kromme Rijncompetitie is ten top gestegen, nu Odijk dinsdagavond de inhaalwedstrijd tegen concurrent ’t Goy met 3-2 wist te winnen. Ondanks een snelle achterstand via Mitchel Goes herpakten de bezoekers zich en liepen vervolgens uit naar 1-3. De tegengoal van Eik van Bentum bracht de spanning in de slotfase nog terug maar Odijk trok de winst over de streep. ‘Een verdiende zege’, zo concludeerde technisch manager Peter Moens van ’t Goy de voor hem teleurstellende uitslag. ‘Odijk toonde meer dan wij de absolute winst om te winnen en was doorlopend de bovenliggende partij’.

Voor Odijk is het een wel heel productieve week. Na de 4-6  in Cothen, nu de 2-3 in ’t Goy. Negen treffers en dan heeft de ploeg in Jerome Gijsbertsen een spits in huis die afgelopen zondag bij SVF drie keer scoorde. ‘Een topspeler, die jongen,’ aldus Moens. Ook Quinten Honings is op dreef, hij scoorde zowel bij SVF als gisteravond bij ’t Goy een treffer evenals Julian van der Moer.

Een andere concurrent voor de topklassering in het klassement om de Hans van Echtelt-Cup maakte gisteravond in Werkhoven een mindere avond door en verloor op de valreep met 3-2 door de winnende treffer van Aurora-topscorer Jeffrey Renzenbrink. Eerder hadden Milton van Dam en Roel `Oudshoorn al voor de thuisclub gescoord waardoor Bunnik ’73 tijdelijk afhaakt voor de toppositie maar komende zaterdag mogelijk weer punten kan pakken in de derby tegen SVF.

Poll

Onze lezers hadden met 53% van de stemmen Aurora laten winnen van Bunnik; een goede voorspelling. Maar ook Bunnik werden kansen toegedicht: toch nog 35% van de lezers die de polls voor deze week invulden dachten dat deze club aan het langste eind zou trekken.

Dat was anders bij Odijk: slechts 9% dacht dat deze club zou winnen bij ’t Goy, maar zij kregen gelijk. De 73% die op ’t Goy stemde, voorzag niet dat de tegenstander gelijk zou komen in het klassement om de Hans van Echtelt Cup.

Op 9 april staat de derby Bunnik-SVF op het programma in de KNVB vierde klasse I, west 1 poule. Wie gaan deze speelronde goed doorkomen? Laat het hier anoniem weten:

Tussenstand

Lees hier meer over de opzet van de Kromme Rijnbokaal, omgedoopt tot Hans van Echtelt Cup.

Gedetailleerde tussenstand van deze competitie in een competitie na de speelronde op 5 april:

RangordeClubDerby's gespeeldGewonnen derby'sGelijk gespeeldVerloren derby'sPuntenDoelpunten voorDoelpunten tegenDoelsaldo
1Odijk64221320146
2't Goy6411131385
3Aurora723291011-1
4Bunnik6222814122
5Schalkwijk61235510-5
6SVF70343815-7

De laatste nieuwsberichten: