Odijk versterkt dankzij winst op Bunnik toppositie

Voetbal Redactie

Een ontketend Odijk heeft een ‘dubbelslag’ geslagen in de strijd om de Hans van Echtelt-Cup. Door met 2-5 bij buurman Bunnik te winnen, versterkten de geelzwarten de toppositie in het Kromme Rijn-klassement. Met nog negen derby’s te gaan spitst de strijd om de hoogste klassering zich steeds meer toe op de confrontatie tussen Odijk en ’t Goy die over enkele weken (10 mei) tegenover elkaar staan.

Bij Odijk ontwikkelt zich intern ook een leuk prestigeduel tussen de twee topscorers uit de ploeg, namelijk Quinten Honings (16) en Jerome Gijsbertsen (15). Zij schoten de laatste weken ook weer met scherp, in de duels tegen SVF, ’t Goy en Bunnik werden in totaal veertien doelpunten geproduceerd waarvan genoemd duel het grootste aandeel voor hun rekening namen.

Komende zaterdag staat als enige Kromme Rijn-derby het treffen tussen ’t Goy en Aurora op het programma. De thuisclub heeft aan de Tuurdijk nog iets goed te maken in sportief opzicht na de monsternederlaag (9-0) bij Candia. Doelman Dolf Uytewaal kon zich niet herinneren zoveel tegengoals om zijn oren gekregen te hebben. ‘Het liep allemaal tegen in Rhenen, Candia had in het begin zeker rood moeten krijgen en dan hadden we tegen tien man gespeeld. Maar tegen Aurora zullen we beduidend beter moeten spelen om een goed resultaat te halen. En daarmee de kansen op de Cup te houden.’


De laatste nieuwsberichten: