OKT waterpolo speelsters gaan bubbel in

Waterpolo Redactie

Bondscoach Arno Havenga heeft de dertien waterpolosters bekendgemaakt die van 19 tot en met 24 januari in het Italiaanse Triëst gaan strijden om de laatste twee tickets voor de Olympische Spelen van Tokio. UZSC speelster en meervoudig international Dagmar Genee behoort wederom tot de selectie. Het OKT stond eerder gepland voor maart 2020, maar werd vanwege de COVID-19-pandemie uitgesteld naar januari 2021.

Naast Genee komen van Widex GZC Donk uit Gouda Maud Megens, Brigitte Sleeking, Nomi Stomphorst en Debby Willemsz (keepster). Het Edense Polar Bears levert internationals Simone van de Kraats en Joanne Koenders (keepster). Bente Rogge is de laatste speelster die in de Nederlandse competitie (De Zaan) uitkomt. Ook zijn Nederlandse speelsters die spelen voor Spaanse clubs geselecteerd. Dat zijn Vivian Sevenich (CN Mataro), Iris Wolves (CE Mediterrani) en de CN Sabadell speelsters Sabrina van der Sloot en Maartje Keuning. Ilse Koolhaas tenslotte komt over uit Griekenland waar zij speelt voor NC Vouliagmeni.

Voor de laatste voorbereidingsfase trekt bondscoach Arno Havenga zich met zijn team en staf terug in Zeist, waar de nationale selectie al sinds jaar en dag traint in het eigen KNZB-Zwembad. Via de waterpolobond laat Havenga weten: ‘Vanaf 11 januari gaan we onze eigen bubbel in Zeist in en gaan we niet meer naar huis. De speelsters leven natuurlijk al maanden volgens strenge protocollen en zijn eraan gewend dat ze hun sociale kring zo klein mogelijk houden. We zijn voor de kerst al begonnen met PCR- en sneltesten, maar we willen niet het risico lopen dat iemand uitgerekend vlak voor vertrek alsnog besmet raakt. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Uitgangspunt is naar Triëst te gaan in de wetenschap dat we er alles aan hebben gedaan om het virus buiten de ploeg te houden, zodat we kwalificatie voor de Spelen zoveel mogelijk in eigen hand hebben.’

Oranje neemt het op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in de poule achtereenvolgens op tegen Slowakije, Italië en Frankrijk en moet daarna naar verwachting in de halve finale zien af te rekenen met Hongarije of Griekenland om zich voor de Spelen te plaatsen.

Poule-indeling OKT:
Poule A: Nederland, Frankrijk, Italië, Slowakije
Poule B: Griekenland, Hongarije, Israël en Kazakhstan

Programma Oranje:
Dinsdag 19 januari, 20.00 uur Nederland – Slowakije
Woensdag 20 januari, 18.00 uur Nederland – Italië
Donderdag 21 januari, 16.00 uur Frankrijk – Nederland (14.00 u. Hongarije – Griekenland)
Vrijdag 22 januari: Kwartfinales
Zaterdag 23 januari: Halve finales 18.00 en 20.00 uur
Zondag 24 januari: Finalewedstrijden

Voor meer info en het volledige programma, klik hier.