Olympos heeft primeur Europese klimwedstrijd

IJsklimmen Redactie

In een land zonder bergen en verticaal ijs organiseert de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging op zaterdag 11 december samen met Sportcentrum Olympos de allereerste European Cup Ice Climbing. Utrecht heeft deze primeur op Hollandse bodem die bij klimmuur Kalymnos gehouden zal worden. De wedstrijd is onderdeel van zes European Cups van de International Climbing and Mountaineering Federation die start in Bern en eindigt in Oulu.

Deelnemers van over de hele wereld reizen naar Nederland om deel te nemen aan de European Cup Ice Climbing. Nederlanders kunnen niet ontbreken bij een ijsklimwedstrijd in eigen land. Vijf ijsklimmers hebben hun ijsbijlen en stijgijzers paraat om Nederland te verdedigen, waaronder het Nederlands ijsklimduo Marianne van der Steen en Dennis van Hoek. In het huidige klassement heeft Marianne de tweede en Dennis de vierde plek weten te bemachtigen.

Na het succes van vijf Nederlandse Kampioenschappen was het hoog tijd voor een Europese wedstrijd. De Gemeente Utrecht heeft de wedstrijd benoemd tot topsportevenement en mag daarom in de avonduren plaatsvinden. Van 19.00 tot 21.30 strijdt (inter)nationaal talent om de podiumplaats.

 

Livestream

De ontknoping van de Europese wedstrijd is door de huidige coronamaatregelen vanuit huis te volgen via een livestream. Zo hoeft niemand deze spannende en spectaculaire wedstrijd te missen.