David Vecht te midden van VVIJ O11-1: ‘Ik ben echt bezig met het voetbalinhoudelijke gedeelte.’

Van omgaan met pubers tot techniektraining

Voetbal Danny van der Linden

Een grote groep jeugdtrainers van Voetbal Vereniging IJsselstein verzamelde zich zondagochtend in de kantine op Sportpark Groenvliet. Zij namen deel aan het symposium dat VVIJ speciaal voor hen had georganiseerd. In groepen deden trainers mee aan diverse workshops. Het aanbod was zeer breed: van omgaan met pubers tot techniektraining.

Met deze bijeenkomst hoopt de vereniging jeugdtrainers te helpen om beter om te gaan met voetballende kinderen. Organisator Gerard van Kalles nodigde diverse sprekers uit om de deelnemers op boeiende wijze mee te nemen in de denkwijze van de vereniging.

Eén van deze sprekers was Hidde van Boven, jeugdtrainer van FC Utrecht. Al werd de dag geopend door Pieter Schrassert Bert, die als middenbouw-coördinator verbonden is aan Feyenoord. VVIJ heeft sinds anderhalf jaar een samenwerkingsverband met de club uit Rotterdam. ‘Wij werkten eerst samen met FC Utrecht, maar zijn overgestapt naar Feyenoord.

Met die samenwerking zijn we heel blij’, aldus David Vecht, technisch manager bij VVIJ. ‘Ze zijn nu hier aanwezig, maar wij zijn ook naar Rotterdam geweest om te kijken bij hun jeugdopleiding.’ De in Vleuten woonachtige Vecht kwam aanvankelijk bij de huidige zondag-tweedeklasser VVIJ terecht als hoofdtrainer.

Toen vorig seizoen zijn contract afliep en hij de kans kreeg bij Derde Divisieclub OJC Rosmalen aan de slag te gaan, bleef hij echter aan VVIJ verbonden als technisch manager: ‘En dat doe ik met heel veel plezier. Vaak gaat het bij de voetbalclub over zaken als: hebben we genoeg ballen en wie heeft de sleutels van het complex? Hier niet. Ik ben echt bezig met het voetbalinhoudelijke gedeelte.’

Vecht begon al in zijn eerste jaar als hoofdtrainer aan de klus als technisch manager: ‘Scheidend voorzitter Peter Vos vroeg mij of ik iets wilde betekenen omdat het met de jeugd op dat moment wat minder goed ging. Er waren wat excessen: …


Bent u geïnteresseerd om dit hele artikel te lezen? Dat kan. U heeft daarbij drie mogelijkheden:

U kiest voor een abonnement op de papieren krant
U kiest voor de digitale krant
U bestelt een losse uitgave van de krant waarin dit artikel gepubliceerd is

Nadat wij uw gegevens ontvangen en verwerkt hebben, wordt het artikel zo spoedig mogelijk aan u verstuurd.