Ondanks winst FC Utrecht een avond om snel te vergeten

Voetbal Hans van Echtelt

De eerste zege van FC Utrecht bij Fortuna (3-4) heeft geen euforie teweeggebracht bij het overgrote merendeel van de supporters. Het incident met een FC-hooligan die vuurwerk naar zijn eigen spelers gooide, heeft een kater van jewelste veroorzaak bij iedereen die de club een warm hart toedraagt.

Toen de wisselspelers Tasos Douvikas en Sean Klaiber zich warm liepen, gooide iemand van het Utrechtse vak vuurwerk in de richting van beide spelers. Het stond toen nog 0-0 en de frustratie liep blijkbaar zo hoog op dat dit onsportieve exces zich voordeed. De Griekse spits revancheerde zich daarna op formidabele wijze door in korte tijd een hattrick op zijn naam te schrijven.

En Klaiber die allerlei verwensingen naar zijn hoofd had gekregen vanwege zijn ‘Ajax-verleden’, viel sterk in. Kortom: na de gebeurtenissen een week eerder in Galgenwaard werd er opnieuw gestaakt, het laatste woord is aan de tuchtcommissie van de KNVB. En aan de supportersvereniging van FC Utrecht om de hand in eigen boezem te steken.

Jong FC Utrecht

En er was nog een reden voor weinig euforie op deze vrijdag in de FC-gelederen: Jong Utrecht verloor immers dezelfde avond in blessuretijd in Venlo door een blunder ver in blessuretijd van VVV, omdat doelman Fabian de Keijzer volkomen mistastte op een hoge voorzet. Daardoor kon Brian Koglin de alsnog 2-1 aantekenen nadat voor Jong FC Utrecht Christopher Mamengi na rust de zo verdiende gelijkmaker had aangetekend. Kortom: een vrijdagavond om snel te vergeten.