Ons Genoegen en ADG trekken aan langste eind

Dammen Redactie

Ons Genoegen heeft de smaak van het winnen te pakken. De Utrechtse dammers wonnen na drie nederlagen voor de tweede achtereenvolgende maal in de hoofdklasse. Lent werd met 11-9 aan de zegekar gebonden. ADG is nog ongeslagen in de eerste klasse. De Amersfoorters staan na vijf ronden zelfs drie punten los. In de andere eerste klasse lukte het Zenderstad niet de goede reeks voort te zetten. De IJsselsteiners kregen een 10-6 nederlaag te slikken.

Ons Genoegen staat na vijf competitieduels keurig in de middenmoot. Tegen Lent scoorden Lucian Farzan en Toys Sheoratan  de volle twee punten en dat was voldoende voor een 11-9 overwinning.  Ons Genoegen is nu streekgenoot Gooi- en Eemland op de ranglijst gepasseerd.

In de eerste klasse kreeg Zenderstad met 10-6 klop van Dam Combinatie Zaanstreek ondanks positieve scores van Karl van der Horst en Jacco Schepert. ADG stevent in een andere eerste klasse onvervaard af op de titel. Nu werd Dios Achterhoek-2 op een 10-6 nederlaag getrakteerd. Voor de Amersfoortse formatie waren Jan de Ruiter, Ton Bollebakker, Harry de Waard en Gerrit de Bruin succesvol. ADG is nog steeds zonder puntverlies.