Ook olympisch goud op de dubbel voor Diede de Groot

Aangepast sporten Tennis Redactie

Met overmacht hebben Diede de Groot en Aniek van Koot vanmorgen het goud op de olympische vrouwendubbel gewonnen. Met liefst 6-0 en 6-1 sloegen ze het Britse duo Lucy Shuker en Jordanne Whiley van de baan. De Groot, woonachtig in Oudewater, wist vrijdag ook al goud bij het enkelspel te winnen, een prijs die ze niet eerder had gewonnen. In Rio (2016) behaalde ze nog zilver op de dubbel. Eerde dit jaar won de nummer één van de wereld ook al Wimbledon, de Australian Open en Roland Garros.

Tijdens de enkelfinale had De Groot veel zenuwen gehad, ‘Iedereen die me volgt weet hoe graag ik dit wilde. En als je de hele wedstrijd hebt gezien, denk ik dat je kon zien dat ik erin zat, maar ook hoe nerveus ik was’, liet de Groot via de organisatie weten. Toch wist ze ook die wedstrijd tot een goed einde te krijgen.

Na de Spelen richt de toptennisster zich op de US Open, waar ze mogelijk een gouden slam kan behalen – alle vier de grote tennistoernooien plus een gouden paralympische medaille. ‘Wat een uitdaging zal worden, is dat we een heel grote jetlag zullen krijgen en dat we hierna erg moe zullen zijn.’