Ook succes voor Utrechtse atleten op NK atletiek

Atletiek Ted Vermeulen

Op de vierde en laatste dag van het NK-atletiek bereikten twee atleten uit de provincie Utrecht nog het podium, bij het hoogspringen en speerwerpen. Op vrijdagavond zorgden de zusjes Bakker uit Amersfoort al voor een provinciale surprise door zilver en brons te winnen op de 3000 meter steeplechase.

Veerle Bakker, die uitkomt voor Leiden Atletiek werd tweede in een tijd van 10.24,94 minuten en haar zus Jasmijn zorgde voor een bronzen plak in 10.26,25 minuten, beiden op respectabele afstand van Irene van der Reijken van Rotterdam Atletiek, die in 10.11,84 het goud opeiste.

 

Op de slotdag lag er een mooie bronzen plak klaar voor speerwerper Jurriaan Wouters van het Utrechtse Hellas. Wouters gooide in de eerste worp 70,22 meter, om vervolgens viermaal een foute worp te produceren, met een bronzen medaille als resultaat.

 

Marius Wouters, tevens Hellas, verraste met een bronzen plak bij het hoogspringen. Na een geslaagde poging over 2,08 meter miste de Utrechter op 2,11 m, liet de lat vervolgens op 2,14 m leggen, waar hij na twee pogingen op sneuvelde. Tieme Klinkers van het Utrechtse Phoenix werd achtste bij het hoogspringen.

 

Robin Coops van Hellas werd vijfde bij het hink-stap-springen.