Ook supporters brengen jubileumboek uit

Voetbal Hans van Echtelt

In het afgelopen weekend kregen alle leden van de supportersvereniging van FC Utrecht een exemplaar uitgereikt van het jubileumboek dat door de samenstellers en leden Mike Vermeulen, Danny van der Linden, Jeroen den Hartog, Korneel Evers, Marcel van Wolferen, Remco Avezaat, Rick Hazendonk, Dustin Bronius, Remco Kraak en Siege Postuma is gerealiseerd.

Laatstgenoemde is de afgelopen week op ‘tournee’ geweest om voormalige FC-iconen van een jubileumboek te voorzien. Zo was hij onder anderen op bezoek bij Leo van Veen, Jan Willem van Ede, Hans van Breukelen, Jan Monster en Han Berger. Postuma, die een groot deel van de interviews voor zijn rekening nam, merkte groot enthousiasme bij zijn bezoeken. ‘Het was een feest van herkenning om al die vertrouwde clubmensen weer eens, vaak na lange tijd, te ontmoeten.’

Het jubileumboek van de supportersvereniging heeft een andere invalshoek dan het al eerder uitgekomen ‘officiële’ jubileumboek van auteur Hugo Verkley. Die koos voor vijftig verhalen ‘uit het hart’ zoals hij het formuleerde. De supporters kozen voor ‘de meest memorabele momenten van 118 spelers, trainers en andere iconen’ . Afgelopen zaterdag werden de boeken al opgehaald door honderden supporters in een zogenaamde ‘drive-thru’. In totaal telt de vereniging 6000 leden die allen een exemplaar zullen  krijgen.