Ook Utrechtse winst bij NJK lead 2018

Lead Redactie

Op zaterdag 8 december werd het NJK Lead in klimhal Neoliet te Utrecht georganiseerd. Met de Olympische Spelen van Tokio 2020 in zicht, stonden de Nederlandse jeugdklimmers te trappelen hun klimtalenten te bewijzen in Utrecht. In de finale van haar leeftijdscategorie won Edith Savenije uit Bosch en Duin bij de meisjes B het Nederlands jeugdkampioenschap.

In zes verschillende categorieën gingen 83 jongens en meisjes met leeftijdsgenoten de strijd aan om de Nederlandse titel.  Op het NJK Lead, dat de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) samen met klim- en bouldercentrum Neoliet organiseerde, klommen alle deelnemers één route in de halve finale, waarop de klimmers zo hoog mogelijk moesten komen om een plek in de finale te bemachtigen. Ook hier klommen ze weer één route die ze binnen een bepaalde tijd moesten proberen te toppen.

Door de klimmers worden zeer moeilijke klimroutes tot een hoogte van ongeveer 20 meter geklommen. De routes stellen de klimvaardigheden van de jeugdklimmers enorm op de proef. De combinatie van kracht, techniek en uithoudingsvermogen bepalen voor een belangrijk deel het eindresultaat. Tijdens de zinderende finale van het NJK Lead dat de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) samen met klimcentrum Neoliet Utrecht organiseerde, lieten de klimmers de concurrentie ver achter zich.

In hun eigen leeftijdscategorie waren Leto Cavé (Angerlo), Don van Laere (Leidschendam), Iwan Pasveer (Dordrecht) en Charlene Tilborghs de winnaars. Net als twee weken geleden bij finale van de senioren pakte de Roosendaalse Lynn van der Meer ook de zege in haar leeftijdscategorie bij de junioren.