Opening inschrijving Triathlon Veenendaal maand uitgesteld

Triathlon Redactie

De inschrijving voor de 38ste triathlon in Veenendaal stond gepland voor 1 maart 2021, maar is uitgesteld tot 1 april. Voorzitter Frits Beckerman: 'We denken na over het programma met en zonder coronamaatregelen. Zo werken we ook wedstrijdindelingen uit onder een strikt coronaregime. Onze insteek is om op 28 augustus een scholieren- en jeugdtriathlonserie aan te bieden (1/16e), en series voor de 1/8e, 1/4e en OD-triathlon. We hopen dat we op 1 april meer duidelijkheid hebben, zodat de inschrijving dan kan worden geopend.'

De triathlon in Veenendaal behoort samen met die van Nieuwkoop en Almere tot de oudste van Nederland.

De organisatie hoopt zowel bij de achtste als bij de kwart triathlon de mogelijkheid te kunnen bieden om met een trio in te schrijven, waarbij twee of drie atleten verschillende onderdelen voor hun rekening nemen. Atleten die al waren ingeschreven voor de editie van 2020 en die hun inschrijving hebben laten staan, hoeven zich niet nogmaals aan te melden.

Een kwart triathlon bestaat uit 1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 hardlopen. De achtste triatlon is opgebouwd uit 500m zwemmen, 20 km wielrennen en 5 km hardlopen.

De Admicom Triathlon Veenendaal bestaat al 38 jaar, maar de 38e editie moest vanwege de coronapandemie een jaar worden uitgesteld. Deze editie staat nu gepland op zaterdag 28 augustus 2021. De triathlon zal worden georganiseerd conform de dan geldende richtlijnen van het RIVM, NOC*NSF en de triathlonbond en zal plaatsvinden op Sportcomplex De Groene Velden.