Opmerkelijk trainersduo genomineerd voor beste elftal

Voetbal Hans van Echtelt

In de 60-jarige historie van voetbalclub Woudenberg zijn talrijke trainers voorbijgekomen. Het viel niet mee voor de kenners Henk van de Wetering, Peter van der Linden, Piet Hazeleger, Martijn Veenendaal en Jonathan Riezebosch om een representatieve selectie samen te stellen van de meest verdienstelijke spelers en stafleden over de afgelopen vijftig jaar. Toch hebben ze onlangs een lijst gepubliceerd waaruit tot 28 augustus een keuze voor de shortlist gemaakt kon worden.

Zo moest uiteindelijk een team geformeerd worden volgens de ‘Woudenbergse school’ zoals de initiatiefnemers het benoemen. Dus naast de meest betrouwbare keeper vier verdedigers, drie middenvelders en drie aanvallers. Ook wordt gevraagd een keuze te maken voor een trainer, leider, verzorger en grensrechter die ‘het beste uit een elftal kunnen halen’ zoals wordt aangeduid.

Als doelverdedigers zijn genomineerd: Breus Blaauwendraad, Robert Hiensch en Gerrit Morren. Als verdedigers: David Ajayi, Loek Bijkerk, Dirk de Greef, Jan van de Haar, Jan Hendrikse, Jan Hoekman, Jan Kees Jetten, Sander van Keulen, Ronald Kranendonk, Henk van Raaij, Lou Veldink en Rob Willaarts. Hier volgt de lijst van de geselecteerde middenvelders: Brian de Beer, Herman de Groot, Cees Hendrikse, Joey Kooij, Mark van Lambalgen, Harry Rijlaarsdam en Harry van Zoeren. De aanvallers zijn elders op deze pagina al genoemd, in het spoor van de ook genomineerde Erik Willaarts.

In het overzicht van de trainers valt op dat in een adem het tweetal Rob van de Broek en Arno van Wolfswinkel worden genoemd, naast Jan van Ginkel, Joop Morren en Hans de Weerd. Tenslotte is er ook aandacht voor de verdere begeleiding: Piet Hazeleger, Remco Hendrikse en Piet Koudijs als leiders, Ab van Ee, Johan Ter Maten en Dirk Velker als grensrechters en ook de verzorgers Hans van de Berg, Rob KJok en Mary Maissan.

Het meest opvallend is dat bij de categorie trainers een tweetal is genomineerd. Rob van de Broek en Arno van Wolfswinkel hebben liefst zeven seizoenen lang in harmonieuze samenwerking de coaching van het eerste elftal verzorgd. ‘Dat klopt’, zegt laatst genoemde. ‘We vulden elkaar goed aan, ondanks het feit dat we qua karakter enigszins van elkaar verschilden. Maar misschien wel juist daarom. We deden alles op gelijkwaardige basis en dat pakte jarenlang goed uit.’

Arno is nu hoofdopleiding en Rob vertrok na zijn Woudenberg-periode naar Everstein en daarna Valleivogels.