Oranje waterpolo vrouwen openen met winst

Waterpolo Redactie

De Nederlandse waterpolodames zijn de Spido Dutch Waterpolo Trophy in Rotterdam met winst begonnen. Hongarije werd na een zeer matig begin in de tweede helft verslagen. 10-6. De start was stroef en Oranje met UZSC speelster Dagmar Genee had moeite om gevaarlijk te zijn in de aanval. Halverwege stond er een teleurstellende 2-5 op het bord, maar na de lange rust kantelde de wedstrijd.

De ploeg van bondscoach Arno Havenga gooide de schroom van zich af en nam met vijf opeenvolgende treffers het initiatief helemaal over. Hongarije kwam er niet meer aan te pas en wist alleen in het laatste kwart nog een keer te scoren. Oranje gooide er in die periode drie in en kwam daarmee op een 10-6 eindstand. Sabrina van der Sloot werd topscorer met vier treffers.

Het Nederlands team speelt van 4 tot en met 6 juli in Zwemcentrum Rotterdam op het ‘uitzwaaitoernooi’ ter voorbereiding op het EK tegen Europees kampioen Hongarije, vice-Olympisch kampioen Italië en wereld- en Olympisch kampioen De Verenigde Staten. Ook Laura Aarts (voormalig UZSC speelster en nu uitkomend voor Dunaujvaros, Hongarije, keepster), en Nomi Stomphorst (uit Baarn, spelend voor Widex GZC Donk) komen in de selectie uit.

 

Uitslagen woensdag 4 juli

Nederland – Hongarije: 10-6
Periodestanden: 1-3, 1-2, 5-0, 3-1
Doelpunten Nederland: Sabrina van der Sloot 4, Vivian Sevenich 3, Bente Rogge 2, Ilse Koolhaas.

Verenigde Staten – Italië: 10-4
Periodestanden: 3-0, 2-1, 2-2, 3-1

Bron: waterpolo.nl