Oranje volleybalmannen houden kans op Final Six

Volleybal Redactie

De Nederlandse volleyballers hebben op het WK hun vijfde overwinning in zeven wedstrijden geboekt. Oranje was in Milaan vanavond met 3-1 te sterk voor Finland. Bij een eventuele winst op gastland Italië morgenavond, behaalt de equipe een plaats in de Final Six, de derde fase van het WK.

Nederland is ook nog afhankelijk van de uitslagen in de andere poules.

Bondscoach Gido Vermeulen koos zaterdag voor een basisopstelling met Daan van Haarlem (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Thijs ter Horst en Gijs Jorna (passer/lopers), Thomas Koelewijn en Jasper Diefenbach (middens) en Dirk Sparidans (libero). Maarten van Garderen uit Renswoude en Jeroen Rauwerdink uit Zeist stonden niet in de basis. De provinciegenoten werden beiden in de derde set in het veld gebracht  door bondscoach Gido Vermeulen. Van Garderen scoorde een ace waardoor Nederland de set met 25-16 wist te winnen.

Nederland bleef de vierde set domineren en gaf de Finnen geen enkele kans meer om terug te komen in de wedstrijd. Finland, dat op het WK 2014 nog als negende eindigde, werd bij vlagen overklast. Na een ace van spelverdeler Van Haarlem won Oranje de vierde set met 25-13 en daarmee de wedstrijd met 3-1.

Nederland – Finland 3-1 (25-19, 23-25, 25-16, 25-13)