Oud-FC Utrecht speler Jan Streuer directeur bij Twente

Voetbal Hans van Echtelt

Jan Streuer die eind jaren zeventig als voetballer furore maakte bij FC Utrecht, wordt de nieuwe directeur van FC Twente. De voormalige middenvelder is een persoonlijke vriend van de huidige hoofdtrainer van FC Utrecht, John van den Brom, en liep destijds in Amersfoort stage  in de sportwinkel van Streuer, die later ook zijn zaakwaarnemer werd. De op 6 mei 1951 in Losser geboren Twentenaar speelde naast FC Utrecht bij Vitesse, zijn eerste club, FC Groningen, MVV en de Belgische club Harenbeke.

Als directeur scouting was hij actief bij  Sjachter Donetsk. Jan begon zijn voetballoopbaan bij amateurclub Germanicus in Coevorden waar hij weggeplukt werd door scouts van Twente.

Bij FC Utrecht beleefde Streuer naast sportieve hoogtepunten (goals tegen Twente, zijn oude club en tegen Ajax) ook twee fysieke dieptepunten: op 30 januari 1977 brak Streuer zijn been in het uitduel tegen NEC na een duel met verdediger Sije Visser en in december van hetzelfde jaar liep hij opnieuw een fractuur op aan rechterbeen. In oktober 1981 gebeurde dat noodlot opnieuw met zijn andere been, hij was toen in dienst van KRC Harelbeke hetgeen een voortijdig einde van zijn voetballoopbaan betekende.

Jan Streuer keerde daarna tijdelijk terug naar Galgenwaard en trainde het tweede team van FC Utrecht. In dezelfde periode was hij assistent van de toenmalige trainer Barry Hughes. De laatste vier jaar beheerde Streuer samen met ex-voetballer Cees Lok een sportmanagement. Met FC Twente hoopt hij komend seizoen ‘twee mooie duels met vriend John van den Brom mee te maken’.