Oud Saestum speelster Liesbeth Migchelsen (49) overleden

Voetbal Redactie

De KNVB meldt dat Liesbeth Migchelsen dinsdag na een kort ziekbed op 49-jarige leeftijd is overleden. Migchelsen startte haar voetbalcarrière in de jeugd bij VVOG, waarna ze via Puck Deventer bij sv Saestum terecht kwam. In Zeist behaalde ze in 2000 haar eerste succes als voetbalster: de landstitel. Tussen 1990 en 2008 kwam de speelster uit Harderwijk ook 95 keer uit voor de OranjeLeeuwinnen.

Na haar tijd bij het Zeister Saestum vertrok ze naar Duitsland en speelde vijf seizoenen voor FFC Heike Rheine. Via Fortuna Wormerveer belandde de verdediger bij AZ, waarmee ze twee keer landskampioen werd in de nieuw gevormde eredivisie vrouwen. Huidig bondscoach Sarina Wiegman voetbalde jarenlang met Migchelsen: ‘Wat een ongelofelijk heftig bericht. Ben er stil van. We zijn generatiegenoten en hebben jaren met elkaar gevoetbald in Oranje. Zij was letterlijk en figuurlijk onze ‘rots in de branding’: een grote, sterke en fitte vrouw. Daarna kruisten de paden nog af en toe op en rond de velden. Onvoorstelbaar en verdrietig dat ze zo jong is overleden. Ik wil haar familie en vrienden vanaf deze plaats heel veel sterkte toewensen om dit verlies te kunnen dragen.’

Na haar actieve carrière werkte Migchelsen onder meer als KNVB-trainer van het HvA Talententeam, hoofdtrainer van Canberra United en als assistent-trainer van Vera Pauw bij het Zuid-Afrikaanse nationale elftal. In 2011 ging ze aan de slag als docent bij de KNVB. Ze was betrokken bij de opleiding voor pupillen- en juniorentrainers en gaf dit seizoen (2019/’20) de cursus UEFA C, totdat haar ziekte haar het werk onmogelijk maakte.