Oud FC Utrecht-voorzitter Theo Aalbers overleden

Voetbal

Oud-voorzitter FC Utrecht Theo Aalbers is plots overleden. Aalbers was van 1984 tot 1993 voorzitter van de betaald voetbalorganisatie en onderscheidde zich in die periode als voorzitter van de supporters. Door hen werd hij liefkozend ‘de enige echte voorzitter’ genoemd. Aalbers werd 79 jaar.

Aalbers was directeur van de Utrechtse afdeling van de Nederlandsche Middenstandsbank (NMB), toen hij in 1984 de voorzittershamer overnam van Willem Kernkamp. De Utrechter wist de club in roerige tijdens uit het financiële slop te trekken en de banden met de supporters te herstellen. Hij was meerdere malen redder van de club.

In 1993 werd Aalbers opgevolgd door Ted Elsendoorn, om tien jaar later weer terug te keren. Als lid van het bestuur coördineerde hij destijds de sanering van de in financiële moeilijkheden verkerende club. Tot aan zijn laatste dag toonde hij zijn betrokkenheid en passie voor FC Utrecht. Theo was alle jaren nog iedere thuiswedstrijd in de bestuurskamer te vinden,  waar hij als erelid altijd een steun was voor de directie.

Het nieuws komt hard aan bij (oud)-medewerkers en supporters van de club.  Scheidend algemeen directeur Wilco van Schaik: “Onverschrokken, onvoorwaardelijk, betrokken, hart op zijn tong; Dat is Theo Aalbers. De club is veel dank verschuldigd aan zijn kordate optreden aan het einde van de vorige eeuw, maar ook voor de vele malen dat hij zich daarna, gevraagd en ongevraagd, om de FC heeft bekommerd. Hij heeft de club door donkere perioden geloodst.”

“Theo stond er altijd, in voor- en tegenspoed. Hij nam altijd zijn verantwoordelijkheid en schroomde daarbij niet ook af en toe impopulaire maatregelen te nemen als dat moest, altijd in het belang van de club. Hij kwam nog geregeld op kantoor om een praatje te maken of gewoon belangstelling te tonen. Zo was hij, altijd betrokken. Met zijn heengaan neemt de stad afscheid van een markante Utrechter, een icoon van de club, zijn persoonlijkheid zal echter tot in lengte der dagen met de club verbonden zijn. Hij zal enorm worden gemist.”

FC Utrecht neemt aanstaande zaterdag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Willem II een minuut stilte in acht.

 

Tekst: FC Utrecht