Jan Jaap Janse: ' De schaaksport is een wereldwijde sport en niet typisch Nederlands.' Foto Jeroen Stoops/Utrechtse Sportkrant.

Oud Zuylen koploper 1e klasse schaken

Schaken Redactie

Oud Zuylen Utrecht won zijn derde partij op rij en staat nu zelfs bovenaan in klasse 1A, wat zeker verrassend te noemen is. Tegen het Arnhemse ASV was Oud Zuylen Utrecht echter wel de favoriet. Dat bleek ook, het werd 6 1/2 tegen 3 1/2 . Er waren volle punten voor Sebastian Halfhide, Vincent Diepeveen, Dirk Floor, Tom de Jong en Andre Bouwmeester. Voor Pieter Nieuwenhuis, Robert Beekman en Marcel van Os waren er remises.

Jan Jaap Janse, remise tegen Venlo. Foto privé bezit

Schaakvereniging Paul Keres haalde in de eerste klasse B de eerste punten tegen Venlo, al ging het moeizaam tegen dit verzwakte team. De Limburgers keerden met een 6-4 nederlaag huiswaarts. De wedstrijd startte met meerdere remises, waarna de volle punten van Jan Breukelman, Paul Hommerson en Raymond de Rooij het verschil maakten. Xander Wemmers, Hugo ten Hertog, Joris Kokje, Evert Rademakers, Jan Jaap Janse en Wim van de Fliert kwamen tot remise.

Utrechter Casper Schoppen speelde met zijn team LSG met 5-5 gelijk tegen Den Bosch. LSG behield daardoor de koppositie in de meesterklasse door een beter aantal bordpunten. Schoppen verloor zijn partij tegen Martijn Dambacher.