Overeenstemming tussen Lorena Wiebes en Parkhotel Valkenburg

Wielrennen Redactie

Lorena Wiebes blijft tot 1 juni rijden voor Parkhotel Valkenburg. Het conflict tussen de 20-jarige topsprintster uit Mijdrecht die van haar contract af wilde en het management van de vrouwenequipe is uit de wereld. Daarmee is een dreigend kort geding van de baan. Wiebes heeft beloofd zich de komende maanden volledig te zullen inzetten voor de ploeg.

Voor Wiebes is veel belangstelling van UCI Women’s World Tour-ploegen. In 2019 maakte ze enorm veel progressie, veroverde onder meer de nationale titel op de weg en stoomde door naar de nummer één positie van de wereldranglijst. De renster had echter haar contract verlengd bij Parkhotel Valkenburg en werd aan die verbintenis gehouden. De twee partijen konden het niet eens worden waarop de ploeg besloot een kort geding aan te spannen tegen haar beste renster.

Op het laatste moment is echter overeenstemming bereikt, zo meldt Parkhotel Valkenburg op Twitter. Wiebes blijft tot 1 juni actief voor de ploeg waar ze zich de afgelopen jaren heeft kunnen ontwikkelen tot de wereldtopper die ze nu is. Daarna krijgt ze de vrijheid over te stappen naar een andere ploeg. Onder meer Team Sunweb waar ook Floortje Mackaij uit Woerden voor rijdt, zou belangstelling hebben voor de rappe Mijdrechtse.